Veste mare pentru această categorie de români. Banii intră direct în cont!

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că sprijinul financiar oferit de Comisia Europeană fermierilor români va fi dublat de la bugetul statului, în acest sens urmând să fie realizat un act normativ.

16 apr. 2023, 18:22
Veste mare pentru această categorie de români. Banii intră direct în cont!
Veste mare pentru această categorie de români. Banii intră direct în cont!

Veste mare pentru această categorie de români. Majorarea ajutorului financiar vine în urma intervenției președintelui Klaus Iohannis la CE, care a determinat acordarea unui sprijin suplimentar pentru fermierii români. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Ruralea precizat că primele sume vor fi distribuite în următoarele zile. „Până la această dată, există acest sprijin care va fi distribuit la fermierii români în următoarele zile pentru că cunoaştem nivel sumelor respectiv”, a anunţat Petre Daea.

Citeşte şi: Petre Daea, după întâlnirea cu fermierii români: „Banii se vor da numai la fermierii care au cereale pe stoc, la data de 1 februarie. Nu se dă niciun cent pentru comercianţi”

„Lucrurile s-au stabilit. Prima tranşă, primul ajutor a venit, ajutorul respectiv l-am dublat cu sume de la bugetul statului, am pus în mişcare actul normativ, actul normativ pentru sprijinul fermierilor pentru stocurile de cereale, de grâu practic, aici ne-am îndreptat. Vor veni sume suplimentare. Nemulţumirea este la toată lumea, nu este numai la fermierii români”, a declarat Petre Daea.

Citeşte şi: Petre Daea aruncă bomba în agricultură! Culoarele pentru cerealele ucrainene rămân deschise. Ministrul solicită oprirea comercializării acestora la noi în țară

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut o întâlnire cu omologii săi din Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria, în contextul crizei cerealelor, iar pe 19 aprilie se așteaptă o structură de decizie la nivelul Uniunii Europene care să stabilească regulile juridice cu privire la comerțul cu cereale din Ucraina.