Veste proastă pentru conducătorii auto: Şoferii nu vor mai putea scăpa de amenzi

Şoferii primesc o veste bună şi una proastă. Cea bună este că dacă autorităţile nu-i înştiinţează în cel mult două luni de la data sancţionării pe conducătorii auto amendaţi, contravenţia se prescrie. Vestea proastă este că şoferii nu vor mai putea refuza să ridice de la poştă scrisorile prin care sunt anunţaţi de poliţie că trebuie să scoată bani din buzunar, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 11:02
Veste proastă pentru conducătorii auto: Şoferii nu vor mai putea scăpa de amenzi

Guvernul vrea să modifice legea pentru ca şoferii să nu mai poată evita plata amenzilor. Indiferent dacă sunt găsiţi acasă sau nu, în momentul în care poştaşul vine cu amenda în plic la uşa destinatarului se consideră că acesta a fost înştiinţat. În cazul în care destinatarul nu va fi găsit acasă, plicul care conţine amenda va fi lăsat la uşa locuinţei, iar şoferul indisciplinat va fi bun de plată.

O altă modificare propusă priveşte prescrierea amenzilor dacă şoferul nu este înştiinţat la timp. Astfel, dacă poliţia nu trimite amenda în cel mult două luni de zile de la comiterea infracţiunii, contravenţia se prescrie.