Veste proastă pentru toți românii. Prețurile la factura de energie au crescut și mai mult. Anunțul făcut de Claudiu Năsui

Claudiu Năsui vine cu un avertisment pentru români. Fostul ministru al Economiei a mărturisit că statul a crescut din nou factura la energie.

03 nov. 2021, 12:36
Veste proastă pentru toți românii. Prețurile la factura de energie au crescut și mai mult. Anunțul făcut de Claudiu Năsui

Prețurile la factura de energie au crescut și mai mult. Useristul a explicat care va fi impactul asupra buzunarului a milioane de români.

Veste proastă pentru toți românii. Prețurile la factura de energie au crescut și mai mult. Anunțul făcut de Claudiu Năsui

„Cu toată tevatura politică, un lucru a trecut neobservat ieri. Au mai crescut puțin taxele din prețul energiei electrice.

Prețul energiei electrice include pe lângă accize și TVA, certificate verzi și o contribuție de cogenerare. Certificatele verzi subvenționează energia verde, iar contribuția de cogenerare subvenționează centralele de cogenerare pe gaz.De ieri a crescut ‘contribuția de cogenerare de înaltă eficiență’ cu 49% (de la 0.01712 lei/kWh la 0.02554 lei pe kWh).

Impactul în preț va fi mic. Dar picătură cu picătură toate se adună. Mai ales că TVA-ul aplică și acestei contribuții deci orice creștere e deodată cu încă 19% mai mare.Până la plafonare, statul ne mai crește puțin factura”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Citește și: Campania „Jos Facturile!”, se strâng semnături pentru plafonarea facturilor la energie şi gaze
Guvernul va subvenţiona o parte din gigacalorie, dar în baza unor principii de alocare clar stabilite, a declarat prim-ministrul interimar Florin Cîţu.

„Este o situaţie specială şi, indiferent de situaţia politică, trebuie să venim cu soluţii în momentul acesta. Şi aş vrea să avem o discuţie foarte onestă şi transparentă despre nevoile clare. Am văzut discuţiile pe care le-aţi avut cu Ministerul Finanţelor şi aş vrea să împărţim aceste nevoi până la finalul anului şi după aceea în prima parte a anului viitor, până în aprilie, pentru că o să facem aceste alocări împreună cu câteva alocări pentru Ministerul Sănătăţii şi vreau să am o situaţie reală.(…) Referitor la sume, eu am văzut situaţia (…). Am cerut situaţia soldului fiecărei localităţi care a cerut, fiecărui UAT, pentru a fi mai pragmatic, dar ca orizont de timp să ştiţi că ne vom mişca foarte rapid”, a afirmat premierul interimar, luni, la întâlnirea în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, pentru identificarea unei soluţii pentru subvenţia la gigacalorie.

Citește și: Parlamentul a adoptat proiectul de plafonare a prețurilor la energie și gaze și compensarea facturilor. Ce trebuie să știe toți românii