Veste-şoc despre Legea Pensiilor. Marius Budăi, anunț de ultimă oră: „Eu așa ceva nu voi semna!”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre reforma pensiilor, dar și despre modificările pe care le are în plan Guvernul.

27 iun. 2022, 13:11
Veste-şoc despre Legea Pensiilor. Marius Budăi, anunț de ultimă oră: „Eu așa ceva nu voi semna!”

Veste-şoc despre Legea Pensiilor. Marius Budăi a făcut anunțul momentului pentru pensionarii din România. Acesta susține că nu va semna niciodată „acel procent până în 2070” și că are susținerea partidului în acest sens. Totodată, ministrul Muncii a mai precizat că reforma a fost deja demarată, iar contractul a fost semnat cu Banca Mondială. „Ce nu se va găsi în reforma pensiilor pot să vă spun clar. Eu nu voi semna acel procent până în 2070. Am susținerea partidului. Eu așa ceva nu voi semna. Reforma este demarată, contractul este semnat cu Banca Mondială”, a spus Marius Budăi.

Cel târziu în săptămâna viitoare Marius Budăi va avea un memorandum în Guvernul pentru partajarea reformei, dar și a responsabilităților cu ministerele de resort: „Săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare voi avea un memorandum în Guvern pentru a partaja reforma și responsabilitățile cu ministerele de resort. Comisia ne-a solicitat ca și apărarea și ordinea publică să fie trecute”.

Vouchere 2022. Marius Budăi a dat vestea cea mare: „Vor primi bănuţii. Exact pe cardul pe care încasează pensia, nu încurcăm”

Veste-şoc despre Legea Pensiilor. Anunţul lui Marius Budăi vine după ce pensionarii din România au primit o veste bună la începutul săptămânii. Cei care încasează venituri mai mici de 2.000 de lei vor încasa în luna iulie un ajutor de stat de 700 de lei. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, care a mai adăugat că suma va fi trecută pe talonul de pensie. Daniel Baciu a precizat într-un interviu acordat pentru RomâniaTV că ajutorul social nu va fi dat automat celor cu pensii mai mici de 2000 de lei, ci doar persoanelor cu venituri sub această sumă.

Ministrul Marius Budăi (PSD) susține introducerea salariului minim european: „Cetăţenii români trebuie plătiţi ca atare!”

Anterior anunțului făcut de șeful CNPP, Guvernul a adoptat anterior o OUG care prevede acordarea unui sprijin financiar de 700 de lei pentru toţi pensionarii din sistemul public şi militar care au venituri de mai puţin de 2.000 de lei pe lună. Ordonanţa de urgenţă a fost iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale și prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari.


loading...
Partenerii noștri