Ministrul Marius Budăi (PSD) susține introducerea salariului minim european: „Cetăţenii români trebuie plătiţi ca atare!”

Ministrul Marius Budăi, de la Muncă, susține stabilirea unui salariu minim pe economie comun, la nivel european.

07 iun. 2022, 16:39
Ministrul Marius Budăi (PSD) susține introducerea salariului minim european: „Cetăţenii români trebuie plătiţi ca atare!”

În ultima perioadă s-a discutat din ce în ce mai mult la nivel european, inclusiv la nivelul partidelor politice din România, despre stabilirea unui salariu minim european. După ce Klaus Iohannis și-a exprimat punctul de vedere, a venit rândul ministrului Muncii să se pronunțe.

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține stabilirea unui salariu minim la nivel european. Poziția oficialului PSD a fost exprimată marți, în social media.

„Salut acordul instituţiilor europene în ceea ce priveşte Directiva privind salariul minim la nivelul Uniunii Europene! România susţine această directivă pentru că şi cetăţenii români sunt cetăţeni europeni şi trebuie plătiţi ca atare! Acordul a fost obţinut chiar de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie!”, a notat ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Marți 7 iunie, Parlamentul European și statele membre UE au ajuns la un acord politic cu privire la Directiva privind salariile minime adecvate. Inițiativa a fost propusă de Comisia Europeană încă din luna octombrie a anului 2020.

Ce a declarat Klaus Iohannis despre salariul minim la nivelul UE

Întrebat marți când va fi aplicată şi în România măsura negociată în Parlamentul European privind un salariu minim garantat, Klaus Iohannis a anunțat că măsura stabilită la nivelul european trebuie să țină cont de „diferențele de dezvoltare dintre țări”.

„Venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal, însă trebuie să ţinem cont şi de diferenţele de dezvoltare dintre ţări”, a declarat Iohannis.

În plus, oficialul de la Cotroceni a atenționat asupra conflictului din Ucraina, care are efecte severe în plan economic.

„În primul rând este important să vedem cum a am ajuns aşa dintr-o dată în această criză economică, preţuri în creştere. Găsim destul de repede explicaţia. E vorba de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Sigur, în plan naţional, e nevoie de măsuri de corectare şi care vin în sprijinul populaţiei, de aceea e foarte bine că în România avem un guvern de coaliţie care se sprijină pe o majoritate solidă în Parlament şi asstfel poate să vină cu măsuri care compensează aceste creşteri de preţuri.

Aceste lucruri sunt complicate, pentru că oamenii aşteaptă soluţii imediat, însă bugetul nu poate fi întins oricât de mult şi atunci e nevoie de multă înţelepciune şi răbdare. Când văd că politicieni şi alte partide sar pe loc şi strigă ce greu se mişcă lucrurile, atunci trebuie să avem o guvernare aşezată care caută soluţii şi le găseşte”, a afirmat Klaus Iohannis.