Veste ŞOCANTĂ despre Zborul MH17: Serviciile de Informaţii ştiu cine sunt AUTORII catastrofei

Serviciile speciale occidentale ştiu cine a doborât avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines şi de ce a făcut-o, dar "manipulează cu această informaţie" în interesele proprii, a declarat miercuri Nikolai Puşkariov, general în rezervă al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei ruse (GRU) şi fost angajat al Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat RIA Novosti.

05 nov. 2014, 12:19
Veste ŞOCANTĂ despre Zborul MH17: Serviciile de Informaţii ştiu cine sunt AUTORII catastrofei

„Serviciile de informaţii occidentale şi americanii cunosc foarte bine toate detaliile privind autorii catastrofei şi motivele lor, dar ele manipulează cu aceste informaţii în interesele lor”, a afirmat generalul în rezervă rus, care susţine că „această provocare a fost pusă la cale pentru a acuza Rusia şi a o obliga să trimită trupe în Ucraina”.

„Dar guvernul rus nu a cedat la aceasta provocare”, mai spune generalul Puşkariov, în interviul acordat cu ocazia Zilei Spionajului Militar, marcată la 5 noiembrie în Federaţia Rusă.

Citeşte şi Ipoteză INCREDIBILĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez

Potrivit acestuia, SUA ar fi interesate de organizarea unui „conflict militar direct între Rusia şi Ucraina”. El a menţionat de asemenea că stabilirea adevăratelor cauze ale catastrofei din estul Ucrainei nu intră în atribuţiile GRU, ci ale FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) şi SVR (Serviciul de Informaţii Externe).

Citeşte şi Răsturnare de situaţie: Cum a fost doborât avionul cu 298 de pasageri din Ucraina

Un avion Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în apropiere de Doneţk, într-o zonă controlată de rebelii separatişti proruşi, fiind doborât de o rachetă sol-aer. Toţi cei 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în urma dezastrului. Ucraina a atribuit atacul insurgenţilor separatişti susţinuţi de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborât de armata ucraineană. Într-un raport recent, Serviciul german de Informaţii Externe (BND) susţine că avionul malaezian a fost doborât de rebeli cu un sistem de rachete BUK, sustras de la o bază a armatei ucrainene.