Veste teribilă pentru fanii Netflix. Decizie radicală a platformei de streaming

Netflix a anunțat că nu va mai permite luna gratuită de abonament utilizatorilor din Statele Unite ale Americii, după ce a petrecut ultimii doi ani după aceeași strategie în mai multe țări.

14 oct. 2020, 12:50
Veste teribilă pentru fanii Netflix. Decizie radicală a platformei de streaming

Netflix a început eliminarea treptată a opţiunii pentru abonaţii din SUA în această lună, dar va elimina treptat opţiunea în mai multe ţări din întreaga lume, scrie The Verge. Pentru a înlocui perioada de încercare gratuită, Netflix va introduce noi modalităţi de a atrage potenţiali abonaţi, inclusiv postarea unor conţinuturi educaţionale pe YouTube gratuit şi alte forme de eşantionare a conţinutului.

„Ne uităm la diferite promoţii de marketing în SUA pentru a atrage noi membri”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix.

Cele mai urmărite 10 filme de pe Netflix

De ceva timp, Netflix a creat o platforma de conţinut gratuit în care se pot urmări episoade ale unor seriale celebre sau filme create de companie. Decizia de a anula testarea gratuită vine într-un moment în care alţi competitori se bazează pe astfel de strategii, Apple TV Plus extinzând perioada de gratuitate pentru noii abonaţi la trei luni.