Veste tristă în lumea muzicii, ne-a mai părăsit o legendă. Jerry Lee Lewis a murit la vârsta de 87 de ani

Jerry Lee Lewis, o legendă a muzicii rock-and-roll, s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 87 de ani.

28 oct. 2022, 22:40
Veste tristă în lumea muzicii, ne-a mai părăsit o legendă. Jerry Lee Lewis a murit la vârsta de 87 de ani

Publicistul lui Jerry Lee Lewis, Zach Farnum, a făcut anunțul trist. „El a fost acolo la început, cu Elvis, Johnny Cash, Chuck Berry, Little Richard, Carl Perkins, Fats Domino, Buddy Holly și restul și i-a văzut dispărând unul câte unul până când a fost singur el să depună mărturie și să cânte despre nașterea rock’n’roll-ului”.

Jerry Lee Lewis a murit în propria locuință din comitatul Desoto, Mississippi. Soția lui, Judith, a fost alături de el în ultimele momente ale vieții.

Vestea reală trecerii în neființă vine la doar câteva zile după ce a fost anunțat în mod neadevărat că a murit.

Lewis s-a născut la 19 septembrie 1935, în estul Louisianei. Artistul a fost o adevărată legendă a muzicii rock-and-roll. A devenit cunoscut după lansarea hitului „Great Balls of Fire”. Alte melodii celebre pe care le-a lansat sunt „Whole Lot of Shakin’ Going On”, „Breathless” sau „High School Confidential”. Două dintre ele au fost Grammy Hall of Fame.

Citește și Doliu în lumea filmului. Actiţa Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani

A învăţat singur să cânte la pian la vârsta de 8 ani şi a cântat muzică gospel în biserică. Cei doi verişori ai săi, Mickey Gilley, care a devenit un cântăreţ country de succes, şi Jimmy Swaggart, în cele din urmă un evanghelist renumit la TV, împărtăşeau interese muzicale similare. Printre influenţele formative ale lui Lewis se numără şi faptul că asculta emisiunile radiofonice Grand Ole Opry, în care erau prezenţi artişti precum Jimmie Rodgers, Hank Williams şi Moon Mullican.

În 1956 s-a mutat în Memphis pentru a da o audiție pentru Sam Philips, proprietarul Sun Records şi cel care i-a înregistrat pentru prima dată pe Elvis Presley, Johnny Cash şi Carl Perkins.

Pe plan sentimental, Lewis a avut șase copii cu șapte neveste. Viața lui a fost marcată și de o serie de tragedii. În 1962, cel de-al doilea fiu al său, Steve Allen Lewis, s-a înecat într-o piscină, iar soția lui a divorțat de el în 1970. Trei ani mai târziu, o nouă tragedie l-a dezechilibrat emoțional, când un alt fiu al său, de 19 ani, Jerry Lee Lewis Jr., a murit într-un accident de mașină în 1973.

Citește și Doliu în muzica internaţională! Celebră cântăreaţă de muzică country, moartă în urma unor complicaţii ale bolii Parkinson