Veste tristă pentru elevi. Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte de începerea şcolii: „Nu se va întâmpla”

Guvernul a alocat bani pentru tablete, care ar trebui să ajungă la elevii din medii defavorizate pe 10 septembrie, cu patru zile înainte să înceapă şcoala. Însă, secretarul de stat Marian Murguleţ, spune că nu se va întâmpla asta, deoarece sunt probleme la capitolul procedurii de licitaţie.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 16:05
Veste tristă pentru elevi. Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte de începerea şcolii: „Nu se va întâmpla”

Nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C mă îndreptăţeşte să afirm că, aşa cum arată această achiziţie în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, aşa cum Guvernul şi-a propus.

Ştiţi că există o procedură pentru achiziţia a 250.000 de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate – n.a.) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient”, a spus secretarul de stat Marian Murguleţ, potrivit Mediafax.

 „Din totalul de 22.000 de săli de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet şi 26% nu„, a mai precizat Marian Murguleț.

Laptop sau tabletă pentru fiecare elev şi profesor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Educaţiei va asigura fiecărui elev sau cadru didactic un laptop sau o tabletă, conectate la Internet. Dispozitivele vor fi acordate la cerere.

Actul normativ vizează completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate„, prevede legea, conform Agerpres.

De asemenea, legea prevede că Ministerul Educaţiei asigură la cerere fiecărui cadru didactic şi fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un laptop sau o tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la cursurile organizate prin şcoala online (e-learning).


loading...