Veste URIAŞĂ pentru MICROBIŞTI. Trei televiziuni din România vor transmite meciurile din LIGA 1

Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport / Look Plus sunt pe cale să preia din nou meciurile, pentru o sumă apropiată de cea veche, 28 de milioane de euro pe sezon.

03 iul. 2019, 05:07
Veste URIAŞĂ pentru MICROBIŞTI. Trei televiziuni din România vor transmite meciurile din LIGA 1

Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport / Look Plus vor continua să transmită toate partidele din primul eșalon, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani. Venitul total s-ar apropia de 28 de milioane de euro, cât au achitat televiziunile și în contractul trecut.

LPF a anunţat programul primelor două etape din Liga 1. Ce meci deschide sezonul 2019-2020

LPF  a cedat drepturile TV unui intermediar, societatea eAd, care a tratat cu televiziunile în ultima lună. Posturile au solicitat mai multe condiții care să sporească nivelul competiției, să atragă un interes mai mare. Printre măsuri ar fi vorba și despre o regulă nouă, care să nu le mai permită cluburilor să evolueze în alt oraș decât acela din care provin.

Liga 1, noul sezon începe derby-ul Viitorul-Dinamo. Când se joacă „eternul derby”, programul complet al meciurilor

Pentru cluburi, semnarea contractului ar fi cea mai bună veste, în condițiile în care bugetele lor depind de banii televiziunilor. Aproape jumătate din suma de care dispune campionatul e plătită pe drepturi TV. Situația e rezolvată, în acest moment, în proporție de peste 90 la sută. Ar urma ca în zilele următoare să fie finalizate negocierile și să se anunțe oficial că meciurile vor fi văzute până în vara viitoare la aceleași posturi TV.