Vestea aşteptată de tot mapamondul. Zelenski a anunţat, în plenul G7, când se termină războiul cu Rusia

Zelenski îi îndeamnă pe liderii G7 ”să facă maximum” pentru a opri Războiul rus în Ucraina până la sfârşitul lui 2022 şi ”să intensifice sancţiunile” impuse Moscovei.

27 iun. 2022, 16:11
Vestea aşteptată de tot mapamondul. Zelenski a anunţat, în plenul G7, când se termină războiul cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a pune capăt războiului care devastează Ucraina, până la sfârşitul anului, potrivit unor surse din cadrul G7, relatează AFP.

Zelenski a intervenit prin videoconferinţă, la Castelul Elmau, în Bavaria, unde s-au reunit liderii G7. Zelenski ”a avut un mesaj foarte puternic, spunând că trebuie să facă maximum pentru a încerca să pună capăt acestui război până la sfârşitul anului”, declară aceste surse.

Cum dă Vladimir Putin greutate războiului din Ucraina. Trimite pe front un general obez, pe care l-a chemat de la pensie
Zelenski i-a îndemnat pe liderii Grupului Celor Şapte cele mai industrializate ţări ”să intensifice sancţiunile” impuse Moscovei, după ce Occidentul a adoptat maimulte rânduri de măsuri de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, la 24 februarie. ”El a insistat de asemenea asupra necesităţii intensficării sancţiunilor impuse Rusiei”, potrivit acestor surse, care subliniază importanţa ”de a nu scădea presiunea şi de a sacţiona în continuare masiv, greu, Rusia”.

În alocuţiunea sa, Zelenski ”a evocat asprimea iernii” în Ucraina, ”când este mai dificil să lupţi”. ”La sfârşitul anului vom intra într-o situaţie în care poziţiile vor fi îngheţate”, a avertizat el, potrivit acestor surse.

Şefii de stat şi de guverne ai Statelor Unite, Canadei, Germaniei, Franţei, Italiei, Marii Britanii şi Japoniei, reuniţi până marţi, au convenit în prima zi a summitului, duminică, să însăsprească aceste sancţiuni – vizând industria Apărării, potrivit unui oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Ruşii au atacat din nou capitala Ucrainei. Zelenski: „A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”
Ei intenţionează, de asemenea, să dezvolte un ”mecanism de plafonare la un nivel mondial al preţului petrolului rus”.

G7 urmează ”să se coordoneze pentru a folosi taxele vamale impuse produselor ruseşti, pentru a ajuta Ucraina”, potrivit aceleiaşi surse.

Pierderile suferite de armata rusă

Mai multe date arată ca Rusia are până la 10 generali în războiul din Ucraina şi până la 30 de ofiţeri superiori.   Ultimele estimări sugerează că până la 30.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi pe câmpul de bătălie şi până la 100.000 au fost răniţi.   Ţara a pierdut peste 4.000 de tancuri şi vehicule blindate, 216 avioane de luptă, 183 de elicoptere de atac şi 620 de drone.   O sursă dintr-un serviciu de informaţii crede că Rusia este pe punctul de a rămâne fără arme de mare precizie, precum rachetele dirijate şi chiar rundele de artilerie, scrie The Mirror.

„Atât Rusia, cât şi Ucraina, suferă o mulţime de pierderi omeneşti, iar stocurile de muniţie de război funcţionează la rate foarte scăzute. Rusia a pierdut şi un număr mare de tancuri şi vehicule blindate, iar acestea sunt echipamente complexe care nu pot fi înlocuite cu uşurinţă.”, a spus sursa.