Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Marcel Boloș a făcut anunțul

Semne bune are anul 2024 atât pentru pensionari, cât și pentru profesori! Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat luni că în bugetul de stat pentru anul viitor sunt cuprinse și cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, dar și investiţiile din programul Anghel Saligny.

04 dec. 2023, 17:49
Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Marcel Boloș a făcut anunțul
Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători!

Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Șeful de la Finanțe a subliniat că a discutat cu deputaţii liberali despre bugetul de stat pe 2024 și a mai anunțat că din ianuarie nu vor fi creşteri de taxe şi impozite.

Citește și PNL îi cere lui Marcel Boloș să ”protejeze” pensiile private de o impozitare progresivă

Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători!

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024. Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală. Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a declarat Marcel Boloș.

Mai mult, ministrul de Finanțe a afirmat că în bugetul pe 2024 vor fi cuprinse şi investiţiile, mai ales pentru programul Anghel Saligny și a ținut să precizeze că este un apărător al pilonului 2 de pensii.

„Cu toţii şi în unanimitate, colegii din cadrul Partidului Naţional Liberal au fost de acord pentru ca Programul Anghel Saligny să fie susţinut în anul 2024, fiind proiecte de infrastructură folositoare pentru ceea ce înseamnă comunităţile locale. Al patrulea lucru este cel cu privire la pilonul 2 de pensii, mai ales la solicitarea potrivit căreia să evităm orice discuţii pentru ceea ce înseamnă impozitarea progresivă sau orice tip de impozitare a contribuţiei la pilonul 2 de pensii, Partidul Naţional Liberal rămânând un apărător al pilonului 2 de pensii şi al susţinerii tuturor celor care contribuie la pilonul 2 de pensii”, a mai spus ministrul.

Discuțiile de luni a grupului parlamentar al PNL au vizat elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli din 2024, a mai transmis oficialul.

„Pe partea de venituri anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe. Deci, va fi un an în care vom beneficia de predictibilitate pentru ceea ce înseamnă bugetul şi execuţia bugetară şi mediul de afaceri va putea să îşi ia în calcul un plan de afaceri cu elemente de predictibilitate şi stabilitate în anul 2024”, a conchis Marcel Boloș.

Citește și Marcel Ciolacu intervine în scandalul pensiilor private și îi cere ministrului Boloș să găsească soluții pentru Pilonul 2! ”Nu există aşa ceva”