VEŞTI BUNE de la meteorologi: VREMEA SE ÎNCĂLZEŞTE

Vremea se va încălzi de săptămâna viitoare, astfel încât timp de zece zile vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive, a declarat, marţi, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

01 oct. 2013, 17:50
VEŞTI BUNE de la meteorologi: VREMEA SE ÎNCĂLZEŞTE

De lunea viitoare (7 octombrie, n.r.) se încălzeşte vremea, astfel încât timp de zece zile după aceea vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive. Episodul actual de vreme rece e trecător„, a afirmat Ion Sandu, potrivit Agerpres.

Speculaţiile conform cărora vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate. „Speculaţiile că vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate. La jumătatea lunii octombrie vom şti, probabil, dacă va fi sau nu o iarnă foarte grea„, a mai spus directorul ANM.

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru ultimele trei luni ale anului va înregistra, în general, valori apropiate de normele climatologice la nivel naţional, cu excepţia anumitor zone, unde, în funcţie de perioadă, se pot înregistra valori mai ridicate sau mai scăzute de temperatură faţă de medie, reiese din prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform datelor ANM, în octombrie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, cu excepţia sudului, sud-estului şi vestului ţării, unde, local, vor fi posibile valori peste cele normale.

Graficul de temperaturi arată faptul că valorile termice medii de peste zi nu vor depăşi 12-13 grade Celsius, în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Pe de altă parte, în Transilvania, mercurul din termometre nu va mai depăşi, în medie, 10 grade Celsius în timpul zilei.

Citeşte PROGNOZA METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI