Noi date despre starea pacienţilor afectaţi de incendiul de la „Matei Balş”, la două zile de la tragedie. Cel puţin patru sunt în stare gravă

Ministerul Sănătăţii a făcut publice noi informaţii despre starea peste 40 de pacienţi afectaţi în urma incendiului produs vineri dimineaţă la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

31 ian. 2021, 13:43
Noi date despre starea pacienţilor afectaţi de incendiul de la „Matei Balş”, la două zile de la tragedie. Cel puţin patru sunt în stare gravă

Starea pacienţilor afectaţi de incendiul de la „Matei Balş”. Cele 48 de persoane au fost transferaţi în alte spitale, iar, potrivit medicilor, starea celor mai multora este stabilă. Dintre aceştia, doi pacienţi sunt în stare gravă.

Starea pacienţilor afectaţi de incendiul de la „Matei Balş”. Anunţul făcut duminică de Ministerul Sănătăţii

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și care au fost transferați în alte unități sanitare:

 • Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.
 • Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare generală mediocră, stabil în prezent; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.
 • Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți: stare stabilă, staționară.
 • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți – 1 pacient în stare gravă (ATI), 5 pacienți în stare stabilă, staționară.
 • Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă, staționară (ATI).
 • Spitalul Militar Central: 4 pacienți. SMC – 2 pacienți: 1 pacient în stare stabilă, internat în secția ATI; 1 pacient intubat, instabil (ATI). ROL2: 2 pacienți în stare stabilă.
 • Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă, staționară.
 • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, evoluție staționară; 2 pacienți în secția ATI: 1 pacient ameliorare clinică ușoară, 1 pacient cu evoluție spre agravare.
 • Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI), stare staționară.
 • Spitalul de Urgență Floreasca: 3 pacienți în stare stabilă, 3 pacienți au fost externați în 30.01.2021.
 • Spitalul Monza: 3 pacienți, stare stabilă, staționară.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 31 ianuarie 2021. Sub 2.000 de cazuri de noi infectări în ultimele 24 de ore. Scade sub 2 rata de infectare în Bucureşti

În schimb, un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală a murit, la două zile de la producerea tragediei. Pacientul bolnav de COVID a fost transferat în urma incendiului la un alt spital, însă medici nu mai putut să-l salveze.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș”.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informării primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului”, este anunţul Ministerului Sănătăţii.

Până astăzi, bilanţul incendiului de la spital a ajuns la şapte morţi.

Citeşte şi: Încă un pacient a murit în urma incendiului de la „Matei Balş”. Bilanţul victimelor ajunge la 7


loading...