Încă un pacient a murit în urma incendiului de la „Matei Balş”. Bilanţul victimelor ajunge la 7

Un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală a murit, la două zile de la producerea tragediei. Pacientul bolnav de COVID a fost transferat în urma incendiului la un alt spital, însă medici nu mai putut să-l salveze.

31 ian. 2021, 12:11
Încă un pacient a murit în urma incendiului de la „Matei Balş”. Bilanţul victimelor ajunge la 7

Ministerul Sănătăţii a confirmat că încă un pacient a murit în urma incendiului de la „Matei Balş.

Încă un pacient a murit în urma incendiului de la Matei Balş. Explicaţiile Ministerului Sănătăţii

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș”.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului”, este anunţul Ministerului Sănătăţii.

Până astăzi, bilanţul incendiului de la spital a ajuns la şapte morţi.

Citeşte şi: Şeful OMS anunţă când se termină pandemia COVID-19. „Toate ţările din lume vor fi pe un făgaş mai sănătos”

Incendiu la Institutul Matei Balş. Starea pacienţilor care au supravieţuit

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București mai sunt 4 pacienți, toţi în stare stabilă.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu explică de ce Ministerul Sănătăţii a anunţat greşit moartea unei femei după incendiul de la Matei Balş. „O greşeală birocratică”