Sute de locuri de muncă scoase la concurs de Guvern. Cum procedezi să aplici pentru aceste posturi

După atâtea vești rele despre scumpiri și facturi mari, iată că se anunță vremuri bune. Guvernul scoate la concurs 400 de locuri de muncă. Ce trebuie să faci pentru a aplica pentru aceste posturi.

03 nov. 2022, 09:45
Sute de locuri de muncă scoase la concurs de Guvern. Cum procedezi să aplici pentru aceste posturi

După atâtea vești rele despre scumpiri și facturi mari, iată că se anunță vremuri bune. Scoaterea celor 400 de posturi a fost deja aprobată, iar Guvernul a făcut anunțul.

Guvernul le promite românilor 400 de locuri de muncă

Românii au acum un motiv în plus de bucurie după ce Guvernul le propune 400 de locuri de muncă.  Parlamentarii au aprobat, miercuri, scoaterea locurilor de muncă vacante la concurs, iar românii vor avea șansa să lucreze la stat. În acest moment există 477 de posturi libere.

”Există o decizie pe care Guvernul a luat-o şi o implementăm. Este deja cu efecte produse în privinţa reducerii cheltuielilor. E vorba de acel procent de 10% în care toate ministerele s-au încadrat. În privinţa concursurilor organizate în diverse instituţii publice, din perspectiva justificării pe care o cereţi, de cele mai multe ori, a fost vorba de raţiuni care ţin de absorbţia banilor europeni. După cum ştiţi, România are la dispoziţie până în 2029 aproximativ 90 de miliarde de euro. O bună parte din aceşti bani nu mai ţin de exerciţiul financiar care e aproape de încheiere în 2023 decembrie, ci de PNRR, cele 30 de miliarde de euro la care se adaugă alte multe zeci de miliarde de euro care vin prin programele operaţionale aferente cadrului financiar multianual pe care deja l-am început”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, se caută experți externi, o dată cu implementarea proiectului „Politici sociale performante – strategie naţională pentru implementarea performantă a politicilor familiale”.

Citește și: VOUCHERE pentru facturi, analizate în Coaliţie. Cu câţi bani se vor alimenta cardurile anti-sărăcie

Citește și: Când se închid Transalpina și Transfăgărășan. Cristian Pistol: „Vreau să ținem drumurile cât mai mult deschise”