Veşti bune pentru această categorie de români. Reţetele pentru pacienţi pot fi ridicate din orice farmacie, indiferent de casa de asigurări

Vin veşti excelente pentru această cateogire de români. Medicamentele prescrise de medici vor putea fi ridicate de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care are medicul.

26 mart. 2021, 15:09
Veşti bune pentru această categorie de români. Reţetele pentru pacienţi pot fi ridicate din orice farmacie, indiferent de casa de asigurări

Veşti bune pentru această categorie de români. Anunţul a fost făcut, vineri, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Veşti bune pentru această categorie de români. Mesaj de ultimă oră de la CNAS

Rabat de la nouă reglementare fac medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia de află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

Pe de altă parte, tot de la 1 aprilie, farmaciile comunitare și punctele de lucru care au contracte atât cu o casă de asigurări de sănătate județeană, cât și cu CAS AOPSNAJ, trebuie să renunțe la unul dintre ele. Contractul pe care-l păstrează va fi valabil până la data de 30 iunie, mai precizează CNAS.

După aprobarea noului Contract-cadru va încheia un contract unic cu o casă de asigurări de sănătate, care va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

Noua reglementare este cuprinsă în hotărârea aprobată de Guvern în data de 25 martie.

Chiar în urmă cu un an, Casa Națională de Asigurări de Sănătate face o serie de precizări privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență, precum și de eliberare a rețetelor la distanță.

Pe perioada stării de urgență, pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de medicamentele specifice care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis (forme farmaceutice orale, subcutane sau intramusculare) în baza prescripțiilor medicale eliberate de medicii specialiști sau medicii de familie din județul de domiciliu, se arată într-un comunicat al casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Medicul curant care a asigurat asistență medicală și tratamentele până în prezent va transmite pacientului o scrisoare medicală prin mijloace electronice și, după caz, confirmarea formularului specific din PIAS, în baza cărora vor fi prescrise tratamentele necesare în continuare. Ordinul 437/2020 conține și procedura detaliată de acordare a tratamentelor fără interferon pentru pacienții cu hepatită C. Reglementările sunt valabile pentru medicamentele care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis.

Citeşte şi: Un medicament anti-Covid concurează vaccinurile. Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează Regdanvimab, un anticorp monoclonal ce reduce capacitatea virusului