Vești bune pentru agricultura din România! Ministrul Petre Daea a făcut anunțul

Vești bune pentru agricultori! Petre Daea a anunțat noi sume de bani care vor fi virate în conturile fermierilor. 

19 sept. 2022, 11:46
Vești bune pentru agricultura din România! Ministrul Petre Daea a făcut anunțul
Petre Daea a anunţat ce se va întâmpla, de fapt, cu sectorul de morărit și panificație

În doar câteva zile va fi emis actul normativ prin care agricultorii vor putea solicita împrumuturi bancare fără a plăti dobânzi şi alte comisioane. Duminică, 18 septembrie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut anunțul.

„Săptămâna viitoare voi prezenta public un act normativ extrem de important – Ordonanţa 99, care înseamnă un credit pentru toate categoriile de fermieri, atât producătorii de cereale şi producătorii de producţie primară, cât şi procesatorii, care au cale liberă spre bănci, fără a plăti comisionul de risc sau comisionul de administrare şi nici dobânzile la creditul respectiv.

Iată, iau un credit practic fără costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza în România fiecare dintre fermieri ceea ce îşi propune, înţelegând aici şi planul de cultură, activitatea concretă în /câmpuri/ şi în zootehnie. Sunt măsuri care mizează pe toţi producătorii, toţi fermierii, ştiindu-se necazurile prin care au trecut în perioada aceasta de secetă pedologică”, a declarat Petre Daea.

 

Petre Daea a făcut show

 

Ministrul Agriculturii Petre Daea a deschis, duminică, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului „Toamna Buzoiană”, ocazie cu care a cumpărat produse de la aproape toţi comercianţii prezenţi în prima zi a târgului de produse agricole.

Daea a ajuns în cursul dimineţii la Buzău şi a mers direct la Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău, instituţie înfiinţată în 2019 pe finalul mandatului precedent al ministrului, unde a vrut să vadă ce s-a făcut în ultimii trei ani.

VEZI AICI FOTO și declarațiile ministrului Agriculturii.