Vești bune pentru angajați! Se dau mai multe zile libere în 2024. Mini-vacanța de care lumea încă nu a aflat

Toți angajații trebuie să știe că în 2024 se vor bucura de mai multe zile libere. Guvernul a stabilit care sunt mini-vacanțele din acest.

20 ian. 2024, 14:42
Vești bune pentru angajați! Se dau mai multe zile libere în 2024. Mini-vacanța de care lumea încă nu a aflat
Vești bune pentru angajați! Se dau mai multe zile libere în 2024. Mini-vacanța de care lumea încă nu a aflat

Guvernul a stabilit numărul de mini-vacanțe pentru anul 2024, adăugând trei zile libere suplimentare pentru a extinde perioadele de odihnă. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern discutat în ședința Executivului de joi, bugetarii vor beneficia de trei minivacanțe în noul an, având liber în zilele de 1 Mai, Sfânta Maria și Crăciun. În plus, proiectul prevede că zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 vor fi declarate zile libere pentru personalul din sistemul bugetar.

Citește și: Cum să slăbești 20 de kilograme în șase luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

Aceste trei zile libere, care vor pica în zile de vineri, au fost decise pentru a forma o „punte”, oferind astfel bugetarilor posibilitatea de a beneficia de minivacanțe prelungite, având două zile libere în plus față de weekend, ceea ce înseamnă minivacanțe de patru zile.

Cu toate acestea, proiectul de hotărâre de guvern stipulează că pentru a compensa zilele de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile și autoritățile publice vor extinde corespunzător timpul de lucru până la data de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025. Aceste prelungiri vor fi reglementate prin acte administrative emise de fiecare instituție publică în parte.

Această inițiativă are ca scop furnizarea unei oportunități pentru angajații din sectorul public de a se bucura de timp liber extins, promovând în același timp o abordare responsabilă în privința recuperării zilelor de muncă prin prelungirea programului în alte perioade ale anului. Astfel, planificarea atentă a zilelor libere permite atât relaxarea și reîncărcarea, cât și menținerea unui ritm de muncă eficient în cadrul instituțiilor publice.

Citește și: Este bine sau nu să faci exerciţii fizice pe stomacul gol? Părerea specialitilor te va surprinde!