Veşti bune pentru bugetari. Când se dau voucherele de vacanţă în 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Bugetarii au motive de bucurie după ce anunţul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru 2019 a fost făcut recent. Voucherele de vacanță sunt în valoare de 1450 de lei și au fost acordate și anul trecut.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 16:35
Veşti bune pentru bugetari. Când se dau voucherele de vacanţă în 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Până la 1 iunie voucherele de vacanţă ar trebui să intre deja în buzunarele bugetarilor, astfel încât aceștia își poată achita concediul, dacă au de gând să plece în liber încă din prima zi de vară.

Aproximativ 80% dintre angajaţii la stat vor primi tichetele de vacanță şi anul acesta.

Restul de 20% dintre bugetari ar urma să le primească în cursul lunii iunie, mai ales că hotelierii pun presiune pe Guvern să nu amâne acordarea acestui beneficiu, care s-a dovedit a fi o adevărată gură de oxigen pentru turismul din România.

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii 

Voucherele de vacanță sunt în valoare de 1450 de lei și au fost acordate și în 2018 salvând practic sezonul turistic. Vești bune vin și pentru bugetarii care nu folosesc voucherele de vacanță. 

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Voucherele de vacanţă au resuscitat turismul românesc, aşa că hotelierii cer bani mai mulţi de la Guvern pentru tichete. Astfel, peste un milion de bugetari şi-ar putea rezerva concedii mai scumpe sau mai lungi, anul acesta. În plus, voucherele ar putea fi acordate electronic, sub forma unui card, mai cer agenţii de turism. Sezonul estival 2018 a fost unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani şi la munte, dar şi pe litoral, unde încasările au crescut cu 25%. E loc şi de mai bine, spun hotelierii şi agenţiile de turism, care propun acordarea tichetelor mai devreme, pentru ca bugetarii să-şi poată planifica din timp vacanţele.

În plus, trecerea la formatul electronic al voucherelor ar simplifica modalitatea de plată.

Deocamdată, operatorii hotelieri încearcă să-și rezolve problemele cu deficitul forței de muncă, în acest moment existând un minus de 150.000 de oameni în sistem. Probabil că deficitul se va acoperi în sezon după terminarea studiilor cu studenți care vor veni să lucreze pe litoral pe durata sezonului. 

Cei care nu vor să meargă în cencediu ar putea primi contravaloarea lor

Guvernul a deci ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani. Potrivit Ministerului Turismului, până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei.

„Pentru că este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis să acorde vouchere atât în 2019, cât şi în 2020. Datorită voucherelor, numărul de turişti din România a crescut simţitor. De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. La nivel naţional, numărul total al turiştilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la începutul anului până în septembrie, raportat la anul trecut. A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanţii acesteia ne-au solicitat să o prelungim şi în următorii ani sub aceeaşi formă”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat într-un comunicat de presă.

VOUCHERE de 500 de euro pentru mii de români. Cum poţi încasa banii de luna viitoare

Potrivit documentului, un efect secundar al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România.

Sursa citată precizează că decizia acordării voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au iniţiat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul prorogării termenelor.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Voucherele de vacanță sunt în valoare de 1450 de lei și au fost acordate și în 2018 salvând practic sezonul turistic. Vești bune vin și pentru bugetarii care nu folosesc voucherele de vacanță. Aceștia ar putea primi în schimb contravaloarea lor sau tichete de masă. Cel puțin aceasta este propunerea recentă a unui deputat ALDE, care vrea ca firmele să-și despăgubească în acest mod salariații.

„Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă” , se arată în respectivul proiect legislativ.

Mai exact, salariaților li se vor da niște carduri care vor fi activate la cerere, acestea urmând să fie valabile un an calendaristic de la data activării. Angajații sunt de acord cu cardurile dar cu condiția să fie activate de beneficiar când dorește acesta și să nu fie condiționate. Persoanele care vor fi disponibilizate nu vor beneficia de voucherele de vacanță, se discută printre liderii sindicali. Practic, voucherele vor fi în minus pentru 200 de persoane care nu vor apuca să se bucure de această facilitate.

Vouchere de vacanță 2019. Cei care primesc tichetele ar putea să le transforme în bani, potrivit unui alt proiect de lege. Oamenii ar putea să schimbe tichetele de vacanță nefolosite în bani dacă va fi votat proiectul de lege propus de Ștefan Băișanu în acest sens.