Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat

Cresc salariile pentru angajaţii de la stat. Guvernanţii vor ca din septembrie toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării să primească o pătrime din suma prevăzută.

18 aug. 2022, 14:09
Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat

Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare.

„A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba de bani şi nu e vorba neapărat de majorări, o să reiau puţin trecutul: Am făcut legea bugetului de stat, am venit că dăm pentru zona bugetară doar pentru două famiilii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta mergem, cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie, PNL anunţă ca sunt bani pentru majorarea salariilor bugetarilor

Anterior, şi ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, în exclusivitate la România TV, că toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime din suma prevăzută.

„Oamenii sunt in strada din cauză ca doi ani nu s-a aplicat legea. Eu am coborat in strada, la cetateni, pentru că de acolo provin şi eu. Mereu am fost un lucrator, le cunosc nevoile si au dreptate. Din pacate, ce nu s-a intâmplat in doi ani nu putem repara intr-o seara, mai ales in actuala situaţie. De la 1 august 2022 trebuie sa majoram salariile bugetarilor cu o patrime din diferenta aflata in plata 2022.

Anterior acestei masuri am luat masura ca in sistemul privat sa punem la dispoziţie cei 200 lei pe net pentru majorarea salariului minim fără ca statul să plătească taxă. acum venim cu această masura in sistemul bugetar. Nu dam in septembrie lege pentru august, dam saptămâna viitoare in interiorul lunii august, astfel încât plata pentru luna august, care se face in septembrie, să fim în posibilitatea în care să putem realiza acest lucru.

Este vorba despre toate categoriile de bugetari, in afara de medici, care sunt deja la nivelul din 2022″, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Citeşte şi: Ciucă: ”Plafonarea și compensarea prețurilor la energie se vor aplica în continuare”. Cum se pregătește Guvernul pentru sezonul rece

Reamintim că Ministerul Muncii a publicat din nou în transparență Ordonanța de Urgență, din care au fost eliminate sporurile. Este păstrată majorarea salariilor bugetarilor cu un sfert din diferența până la grila din 2022.

proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii