Veşti bune pentru elevi. Pot să lipsească de la şcoală înainte de vacanţa de iarnă

Elevii din Franţa au voie să lipsească de la şcoală în ultimele două zile înaintea vacanţei de iarnă. Anunţul a fost făcut de premierul francez, Jean Castex.

17 dec. 2020, 18:28
Veşti bune pentru elevi. Pot să lipsească de la şcoală înainte de vacanţa de iarnă

Veşti bune pentru elevi. Premierul francez, Jean Castex, a anunţat că elevii pot să lipsească de la ore joi și vineri, adică în ultimele două zile înaintea vacanței de sărbători, potrivit RFI, citat de edupedu. 

Anunţul vine după ce Consiliul Ştiinţific al ţării le-a recomandat oamenilor să se izoleze în săptămâna dinainte de Crăciun.

Veşti bune pentru elevi. Pot să lipsească de la şcoală înainte de vacanţa de iarnă. Val de critici din partea părinţilor şi profesorilor

Declaraţia premierului a stârnit un val de critici din partea părinţilor şi profesorilor, care au spus că această măsura este insuficientă, anunțată prea târziu.

„Din septembrie, guvernul ne spune că nu elevii sunt cei care transmit virusul. Acum, ne spune că și copiii riscă să fie contaminați”, spune un sindicalist.

Citeşte şi Teste anti-Covid pe scară largă în Austria, pe modelul Slovaciei. Franţa pregăteşte vaccinarea masivă a populaţiei

La începutul săptămânii, ministerul Educației, Jean-Michel Blanquer, declarase că școlile vor fi închise doar în situații extreme și că acestea vor fi ultimele elemente ale societății care se vor închide, la nevoie.

Reamintim că Franța a atins, în toamnă, recorduri de zeci de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe zi, însă a ales să ţină şcolile deschise.

În prezent, Franţa raportează aproximativ 12.000 de cazuri zilnice în medie zilnică.