Vești bune pentru fermieri! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat marți că președintele Comisiei Europene a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecție a plantelor.

06 feb. 2024, 14:13
Vești bune pentru fermieri! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Vești bune pentru fermieri! Ministrul Florin Barbu a subliniat printr-o postare pe Facebook că se bucură că președintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greșit.

Citește și Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor care protestează. Aceștia au decis încetarea acțiunilor de protest”

Vești bune pentru fermieri!

”Mă bucur că președintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greșit și a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecție a plantelor.

Am susținut în fiecare Consiliu AgroFish și în toate aparițiile mele în spațiul public că reducerea în termeni de procente, fără să se țină cont de specificul fiecărui stat membru nu are cum să ajute nici mediul, nici fermierii!

Le mulțumesc colegilor europarlamentari PSD care au respins prin vot propunerea de Regulament care îi dezavantaja pe fermierii români!
Am încredere că și prelungirile derogărilor de la GAEC 8 ( 4% pârloagă) și de la GAEC 7 (rotația culturilor), pe care de asemenea le-am susținut în Consiliu vor fi adoptate, deoarece sunt susținute de miniștrii agriculturii din 15 state membre!

Avem datoria să ascultăm vocea fermierilor, să îi sprijinim și să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul agriculturii din fiecare stat membru!”, a scris Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Florin Barbu anunţă schema de ajutor pentru fermieri pe 2024, în valoare de peste 200.000.000 de lei