Veşti bune pentru firme: Ştampila ar putea fi eliminată

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat si entitatile fara personalitate juridica ar putea scapa in curand de obligatia de a aplica stampila pe documentele depuse la institutiile statului, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

RomaniaTV.net
13 iul. 2015, 18:33
Veşti bune pentru firme: Ştampila ar putea fi eliminată

MFP a publicat vineri un proiect de ordonanta de Guvern care prevede eliminarea obligativitatii folosirii stampilei pentru documentele depuse la institutiile si autoritatile statului.

Vizate de aceasta masura sunt atat persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat, cat si entitatile fara personalitate juridica. „Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice”, scrie in documentul Ministerului de Finanţe, citat de Avocatnet.ro.

Pe deasupra, stampila nu va mai trebui aplicata nici pe documentele emise in relatia dintre persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat si entitatile fara personalitate juridica.

Concret, atunci cand proiectul de act normativ va intra in vigoare, toate prevederile legale ce impun aplicarea stampilei de catre aceste categorii de persoane si entitati vor fi abrogate.

In nota de fundamentare (pdf) a propunerii, initiatorii arata ca, desi legislatia primara nu impune utilizarea stampilei, exista o anumita uzanta in folosirea acesteia. Plus ca, in legislatia secundara, sunt anumite prevederi in baza carora stampila este necesara pentru documentele depuse la autoritatile statului.