Vești bune pentru HoReCa! OUG privind sprijinul industriei a fost publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că ordonanța privind unele măsuri de sprijin pentru unitățile din domeniul HoReCa, afectate de pandemia COVID, a fost publicat în Monitorul Oficial.

01 ian. 2021, 18:00
Vești bune pentru HoReCa! OUG privind sprijinul industriei a fost publicat în Monitorul Oficial

Vești bune pentru HoReCa! Anunțul  a fost de ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook. Acesta a precizat că este vorba despre unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID.

Citește și: Alocaţiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Anunţul Ministrului Muncii, în Ajunul Anului Nou

„Vești bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID – 19, precum și unele măsuri fiscale”, a anunțat pe Facebook Virgil Popescu.

Vești bune pentru HoReCa! Conform ministrului, schema de ajutor se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă care poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere. De asemenea, ministrul estimează că peste 73.000 de firme vor beneficia de această ordonanță.

„Am lucrat la această Ordonanță de Urgență, pentru că știu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie. Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiți de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021”, a mai scris Virgil Popescu pe rețeaua de socializare.

Virgil Popescu solicită Consiliului Concurenței să verifice prețurile la energie

Ministrul Energiei, susține că va solicita Consiliului Concurenței să verifice prețurile la energie de pe piață pentru serviciul universal, deoarece i se par mărite artificial. Mesajul ministrului vine în contextul în care, de la 1 ianuarie, toți clienții de pe piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. ANRE nu va mai stabili preţurile pentru consumatorii casnici, acestea fiind calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal.