Veşti bune pentru Kovesi. Contracandidatul ei la sefia Parchetului European, favorit pentru postul de şef al DNA-ului francez

Contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi la sefia Parchetului European, Jean-François Bohnert, este favorit pentru postul de şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa, dacă acesta nu obţine postul de procuror şef european, scrie AFP, citată de news.ro.

RomaniaTV.net
05 iul. 2019, 11:56
Veşti bune pentru Kovesi. Contracandidatul ei la sefia Parchetului European, favorit pentru postul de şef al DNA-ului francez

Într-un articol care face bilanţul activităţii actualei şefe a Parchetului Naţional Financiar, Eliane Houlette, intitulat ”În cinci ani, Parchetul Naţional Financiar s-a impus în peisajul judiciar francez”, sunt menţionaţi şi potenţialii succesori ai acesteia, Jean-François Bohnert fiind prezentat ca favorit.

”Pentru a-i urma lui Eliane Houlette, pare favorit Jean-François Bohnert, procurorul general din Reims, în cazul în care nu va obţine şefia noului parchet european”, indică AFP în articlul preluat, printre alţii, de France Soir, TV5 Monde, Liberation.

De asemenea, sunt vehiculate numele unui director general pentru probleme judiciare în Administraţia Vămilor, Nathalie Becache, şi cel al procurorului general din Bastia, Franck Rastoul. Interimatul va fi asigurat de Muriel Fusina, şef al Departamentului pentru probleme economice şi financiare din cadrul Parchetului General din Paris.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, în luna iunie, într-un interviu acordat Politico, că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european.

Laura Codruţa Kovesi şi Jean-François Bohnert sunt cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru a deveni primul procuror-şef european, care va avea sarcina de a investiga fraudele, corupţia sau spălarea de bani cu fonduri europene.

Kovesi a fost susţinută de Parlamentul European, în timp ce Consiliul UE l-a preferat pe Bohnert.

Negocierile dintre cele două părţi vor fi reluate, având în vedere că noul Parlament European şi-a început activitatea.