Vești bune pentru milioane de români, în prag de Sărbători. Klaus Iohannis a promulgat legile!

Legile potrivit cărora se va aplica TVA de 5%, în loc de 19%, pentru livrarea lemnelor au fost promulgate, miercuri, de președintele Klaus Iohannis.

08 dec. 2021, 16:09
Vești bune pentru milioane de români, în prag de Sărbători. Klaus Iohannis a promulgat legile!

Vești bune pentru milioane de români, în prag de Sărbători. Cele două legi vizează completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Vești bune pentru milioane de români, în prag de Sărbători. Klaus Iohannis a promulgat legile!

Astfel, cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Celălalt act normativ menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.

În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%, se menţionează în expunerea de motive.

Camera Deputaţilor a votat, în urmă cu o lună, în calitate de for decizional, două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Citește și: Pădurar lovit cu un topor în cap de un bărbat care tăia lemne ilegal. Ce se întâmplă cu vinovatul
Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, se precizează în propunerea legislativă.

Celălalt proiect de lege aprobat de Cameră prevede că TVA-ul de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%.

Citește și: Uniunea Europeană ar vrea să interzică încălzirea cu lemne în România. Reacţia venită din partea ministrului Muncii: „Nu va fi impus peste noapte”

 


loading...