Pădurar lovit cu un topor în cap de un bărbat care tăia lemne ilegal. Ce se întâmplă cu vinovatul

Un pădurar din cantonul Halmăşd, care a surprins trei bărbaţi în timp ce tăiau ilegal lemne în zona localităţii Cerâşa, a fost lovit cu un topor în cap de către unul dintre aceştia.

19 ian. 2021, 16:23
Pădurar lovit cu un topor în cap de un bărbat care tăia lemne ilegal. Ce se întâmplă cu vinovatul

Un pădurar a fost lovit cu un topor în cap de un bărbat care tăia lemne ilegal

. Agresorul a fost în primă fază reţinut de procurori şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Sâmbătă, în jurul amiezii, pădurarul de la cantonul 26 Halmăşd a surprins trei persoane care tăiau ilegal arbori, în zona localităţii Cerâşa, din pădurea aparţinând primăriei Halmăşd. Pădurarul a făcut câteva fotografii şi a sunat la 112, dar până să vină Poliţia a fost lovit cu un topor în cap de unul din cei trei. Norocul lui a fost că lovitura a provocat doar o rană superficială în zona scalpului, el fiind dus ulterior la spitalul din Şimleu Silvaniei. Pădurarul este acum în afara oricărui pericol, fiind lăsat acasă de la spital”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice Sălaj.

Tânărul pădurar a fost angajat pe acest post cu câteva luni în urmă. Tocmai de aceea nu s-au putut face până acum formalități pentru a fi dotat cu armă de autoapărare.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de agresor s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Procurorii au decis sâmbătăt să-l rețină pe vinovat pentru 24 de ore. Duminică, acesta a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a acestuia.

Cercetările continuă în acest caz în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Citiți și Imagini ŞOCANTE în Olt. Clanul Barbone terorizează un sat

Citiți și Căprioară blocată într-un sloi de gheaţă, salvată de pompieri. Imagini impresionante