Vești bune pentru milioane de șoferi! Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește

Vești bune pentru 1,8 milioane de șoferi! Polițele RCA la Euroins nu vor mai expira pe data de 8 septembrie. Termenul ar putea fi prelungit cu încă trei luni.

18 aug. 2023, 17:44
Vești bune pentru milioane de șoferi! Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește
Vești bune pentru milioane de șoferi!

Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește. După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus ca valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins să fie prelungită cu 3 luni, până pe data de 8 decembrie, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG care îi vizează pe 1,8 milioane de șoferi care au încă RCA la compania falimentară.

Citește și Protest spontan la Ministerul Finanţelor. Lider sindical: „Protestul este negestionabil la ora actuală”

Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește

„Astfel, prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile(nr: în cazul Euroins, până pe 8 decembrie”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Prelungirea valabilității asigurărilor RCA emise de Euroins se poate face modificând legea FGA printr-o Hotărâre de Guvern (HG) sau o Ordonanță de Urgență (OUG), potrivit Economica.

O măsură aproape similară a fost luată în cadrul falimentului City Insurance, când, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor din clasa 15 (asigurări de garanții), pentru a evita blocarea unor lucrări contractate mai ales de autorități ale statului.

Dacă va fi aprobată, prelungirea până în decembrie ar face ca marea majoritate a clienților Euroins să beneficieze de polița cumpărată până la expirarea ei firească.

Astfel, dacă termenul de valabilitate a polițelor RCA Euroins va fi prelungit până la 8 decembrie, fapt foarte probabil, majoritatea șoferilor afectați de faliment vor beneficia de întreaga valabilitate a poliței.

Pe data de 17 martie 2023, atunci când ASF i-a declarat insolvența și i-a retras autorizația de funcționare, Euroins avea 2,8 milioane de polițe RCA în vigoare.

”La data de 19 iulie 2023 erau în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, respectiv 25% din totalul celor peste 7,2 milioane de polițe RCA în vigoare”, potrivit reprezentanților ASF.

Citește și Polițele RCA de la Euroins ar putea fi prelungite cu trei luni