Service-urile se închid rând pe rând din cauza falimentului City Insurance și Euroins. Patronii sunt disperați: „Avem datorii de sute de mii de euro la furnizori!”

Service-urile auto se închid rând pe rând, după falimentul companiei bulgărești de asigurări Euroins și a firmei românești City Insurance și asta pentru că patronii nu au mai putut să mai acopere cheltuielile pentru salariile angajaților, dar și să efectueze plățile către furnizori.

23 iun. 2023, 20:35
Service-urile se închid rând pe rând din cauza falimentului City Insurance și Euroins. Patronii sunt disperați: „Avem datorii de sute de mii de euro la furnizori!”

Service-urile se închid rând pe rând din cauza falimentului City Insurance și Euroins. Patronii acestor service-uri sunt disperați și arată cu degetul către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), despre care spun că nu și-ar fi făcut datoria și a permis Euroins să își transfere banii în Bulgaria, în ultimul moment.

Citește și Schimbări majore în piața polițelor RCA. Care este asigurătorul favorit al șoferilor români, după falimentul City Insurance

Service-urile se închid rând pe rând din cauza falimentului City Insurance și Euroins

După ce a fost declarat falimentul Euroins, foarte mulți patroni ai unor ateliere auto din țară au fost nevoiți, din cauza șocurilor repetate de pe piața financiară, să își închidă afacerile și să își concedieze angajații.

„Este inacceptabil ca în opt ani să dea faliment opt companii de asigurări, toate lideri de piață la momentul respectiv. Mai întâi a fost Astra, apoi Carpatica, City Insurance și acum Euroins. De fiecare dată, după ce una dintre ele s-a închis, clienții au migrat către următoarea, atrași de prețurile mult mai mici față de restul competitorilor de pe piață”, a declarat proprietarul unui service auto, la Gândul.ro.

Potrivit acestuia, pe lângă prețul mai mic al polițelor de asigurare, toate companiile de asigurări care au intrat în faliment ofereau comisioane mai mari brokerilor, care deveneau direct interesați să le propună clienților.

Mai mult, bărbatul a dezvăluit că prima lovitură a venit în 2021, după  închiderea City Insurance.

„Toți care aveam service-uri trebuia să recuperăm banii pentru polițele eliberate de City. Am intentat procese, am avut cheltuieli de judecată, dar, deodată, ASF ne-a lăsat baltă și s-a îndreptat către Euroins. Chiar și așa, din neglijență, le-au permis să-și golească conturile și să trimită, în țara mamă, Bulgaria, 855 de milioane de lei”, a mai spus fostul proprietar.

După falimentul City Insurance acești proprietari au fost pasați la Euroins pentru a-și recupera datoriile, însă au avut parte de o mare surpriză.

„Eu, personal, spre exemplu, care am avut un service să zic de mărime medie, aveam de recuperat de la City Insurance 600.000 de lei, iar de la Euroins, 500.000 de lei. Sunt, în total, peste 200.000 de euro, la care se adaugă și cheltuielile de judecată pentru procesele pe care le-am deschis în instanță, în valoare totală de 70.000 de lei”, a spus fostul proprietar de service.

Din cauza acestor pierderi uriașe, patronul a decis să închidă afacerea și să trimită oamenii acasă, urmând să achite datoriile către furnizori după ce va încasa sumele pe care le are de recuperat de la cele două companii de asigurare aflate în faliment.

Citește și Plafonarea prețurilor RCA. Cum au fost afectați șoferii după ieșirea de pe piață a City Insurance și Euroins