Vești bune pentru profesori! Cât ar putea câștiga cei din învățământul preuniversitar din septembrie 2022

Salariile profesorilor din învățământul preuniversitar ar putea să crească începând cu septembrie 2022.

18 apr. 2022, 10:11
Vești bune pentru profesori! Cât ar putea câștiga cei din învățământul preuniversitar din septembrie 2022

Vești bune pentru profesori! O propunere legislativă ar permite majorarea salariilor de bază de încadrare ale personalului didactic de predare, auxiliar, de conducere, îndrumare și control din învățământul preuniversitar.

Vești bune pentru profesori! În cazul în care propunerea va trece de votul Parlamentului, profesorii ar putea să beneficieze, în sfârșit, de creșterile salariale promise prin lege în urmă patru ani, conform avocatnet.

„Cel mai mic salariu de bază pentru un cadru didactic de predare din învățământul preuniversitar ar trebui stabilit la nivelul cuantumului coșului minim de consum, respectiv la suma de 4.629 lei, iar nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 2.550 lei.

Întrucât nivelul coeficientului prevăzut de lege pentru salariul de 3.916 lei este de 1,57, rezultă că ar trebui operată o creștere a acestora cu 0,25 puncte pentru toate categoriile de personal din învățământul preuniversitar”, au transmis inițiatorii modificărilor legislative.

Salariul de încadrare al unui professor pentru anul școlar 2022-2023 ar putea astfel să înceapă la 4.718 lei și să ajungă la 6.273 lei, dacă legea va fi adoptată de Parlament și promulgate de președintele Klaus Iohannis.

1450 de lei în plus la salariu de Paşte 2022

Profesorii primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei. Ordinul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul prin care profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Aceste vouchere vor fi emise doar pe suport electronic.

Voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial, unde este precizat şi modul de acordare. „Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, iar banii sunt impozitaţi în luna în care au fost acordaţi beneficiarului, prevede ordinul.

De asemenea, potrivit documentului, pentru cei care în anul 2022 „au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii.

 


loading...
Partenerii noștri