Veşti bune pentru rezidenţi şi medicii de familie. Orban anunţă angajari rapide şi decontări

Ludovic Orban a declarat la Digi 24 faptul că Guvernul României va încerca, prin Ministerul Sănătății, să angajeze medicii care termină rezidențiatul. De asemenea, premierul a anunțat că medicii de familie vor intra în lupta împotriva coronavirusului, iar cererea de a fi plătiți suplimentar va fi acceptată.   

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 18:02
Veşti bune pentru rezidenţi şi medicii de familie. Orban anunţă angajari rapide şi decontări

”Încercăm să angajăm toți rezidenții de pe terapie intensivă, medici infecționiști, epidemiologi. Le mulțumesc că fără ajutorul lor ne-ar fi fost foarte greu. Am mărit numărul de paturi în mai multe spitale, inclusiv în București. Suntem într-o permanentă mișcare și căutare de soluții.

Citește și: Ludovic Orban: „Problemele cele mai mari le avem la Bucureşti şi la Iaşi. Asistăm la o creştere a numărului de cazuri”

”Nu poți aplica în toate spitalele soluția de a interna pacienți cu COVID-19. Se fac analize. Sunt spitale și spitale. Încercăm să degrevăm spitalele de pacienții asimptomatici, cei care nu au simptome. Spitalele trebuie să îi deservească pe cei care au nevoie, pe cei care au simptome sau care pot dezvolta forme mai grave.

Premierul României a menționat că serviciile medicilor de familie vor fi decontate, iar aceștia se vor ocupa de anchetele epidemiologice.

”Noi vorbim și cu medicii de familie, ei cer ca serviciile să le fie decontate și au dreptate. Ei ar putea să facă și anchetele epidemiologice”