Veşti bune pentru români: 500.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în ţară. Anunţul făcut de Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a anunţat, luni, că la toate Direcţiile Publice de Sănătate din ţară s-au livrat 500.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi direcţionate către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din categoriile de risc. De altfel, până acum s-au vaccinat peste 146.000 dintre persoanele din categoriile vulnerabile.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 09:48
Veşti bune pentru români: 500.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în ţară. Anunţul făcut de Nelu Tătaru

Pentru perioada 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal. Numărul reprezintă o cantitate dublă faţă de anul trecut. Hotărârea s-a luat pentru imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

”O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare a demarat cu data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape. Tehnica este similară cu cea aplicată  în anii trecuţi. Următoarea tranşă de 1.100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

„La nivel naţional, în cea de-a doua săptămână de supraveghere şi monitorizare a evoluţiei infecţiilor respiratorii acute şi gripei, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS şi pneumonii) a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creşetere uşoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.”, mai arată documentul transmis de Ministerul Sănătăţii.