Vești bune pentru români! Când va fi distribuită ultima tranșă de vouchere sociale din acest an

Vești bune pentru români! Beneficiarii voucherelor sociale în valoare de 250 de lei vor primi ultima tranșă din acest an chiar înainte de sărbătorile de iarnă, în perioada 19 și 23 decembrie.

27 oct. 2022, 19:45
Vești bune pentru români! Când va fi distribuită ultima tranșă de vouchere sociale din acest an
Guvernul pregătește noi vouchere sociale pentru români. Cine poate beneficia și când vor fi acordate

Vin vești bune pentru românii! Beneficiarii voucherelor sociale vor primi ultima tranșă în valoare de 250 de lei chiar înainte de sărbătorile de iarnă, în perioada 19 și 23 decembrie.

Citește și Vouchere sociale de 250 de lei. Scurtciruit pe traseul banilor, ce se întâmplă cu românii care nu au primit sumele pe card

Coaliția de guvernare vrea ca aceast program să continue și anul viitor, cel puțin în primele 6 luni, însă totul depinde de bugetul pe care îl vor avea la dispoziție guvernanții care speră să obțină niște fonduri europene pentru a finanța acest proiect.

Persoanele cu venituri reduse care beneficiază de voucherele sociale primesc o dată la două luni din partea statului suma de 250 de lei pe care o pot utiliza pentru a-și achiziționa alimente.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a transmis joi, că distribuirea acestor bani ar trebui să se încheie pe 23 decembrie, astfel încât românii să își poată achiziționa cele necesare pentru sărbători.

„Am virat în cursul acestei săptămâni 590 de milioane de lei. Până acum totalul celor 3 tranșe a fost de 1 miliard 700 de milioane de lei. Deci este un angajament pe care ni l-am respectat. În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a patra de sărbători pentru beneficiarii programului. Pentru anul viitor, acum se lucrează la buget. Așa cum a anunțat domnul prim ministru – susține ca să fie acordate și în primul semestru aceste vouchere sociale din bugetul fondurilor europene și din bugetul național. Cred că o decizie finală o vom avea în momentul în care apare proiectul de buget și se va decide la nivel de coaliție varianta finală de program pentru vouchere sociale”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor, la postul public de televiziune.

În românia sunt peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale. În acest program au fost incluși pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile mono-parentale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri mai mici sau egale cu 6.00 lei și persoanele fără adăpost.

Citește și Peste 1,5 milioane de români primesc bani pe card zilele acestea. Ce vouchere vor primi românii din 2023