Veşti bune pentru români. În destinaţia favorită a românilor pentru concedii nu se cere paşaport de vaccinare. Mesajul autorităţilor!

Vin veşti excelente pentru românii care doresc să pleacă în concediu în străinătate, în această vară.

15 mart. 2021, 19:29
Veşti bune pentru români. În destinaţia favorită a românilor pentru concedii nu se cere paşaport de vaccinare. Mesajul autorităţilor!

Veşti bune pentru români. Ministrul Turismului a dat asigurări că Turcia dispune de proceduri vamale la cale mai înalte standarde internaționale, care vor permite turiștilor să circule fără a se expune unui risc major de îmbolnăvire.

Veşti bune pentru români. În destinaţia favorită a românilor pentru concedii nu se cere paşaport de vaccinare

Potrivit datelor 

transmise de reprezentanţii executivului de la Ankara, cetățenii britanici au făcut mai mult de 2,5 milioane de vizite în Turcia, în 2019. Prin urmare, autoritățile turce s-au adresat cu prioritate turiștilor din Regatul Unit:

”Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, anunță walesonline.co.uk.

Dar Turcia a anunţat, luni, că aşteaptă turişti britanici şi din alte ţări în sezonul estival.

Ministrul de Turism, Mehmet Ersoy, a precizat că nu va solicita dovadă de vaccinare şi, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

”Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy, arătând că, după 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

El a adăugat că angajații hotelurilor și ai altor resorturi turistice vor fi încadrați în categoria prioritară pentru a se vaccina, înaintea sezonului de vară.

De cealaltă parte, Grecia a anunțat că turiștii internaționali care vor dori să viziteze țara la vară vor trebui să posede un certificat de vaccinare, un test negativ recent sau dovada că au anticorpi împotriva noului coronavirus.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat aproape 3.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România după efectuare a 7.089 de teste RT-PCR și 5.128 de teste rapide antigenice. 82 de persoane infectate cu coronavirus au murit. În prezent sunt internaţi 11.238 pacienţi COVID-19, cel mai mare număr de pacienţi internaţi din ultimele trei luni. Dintre aceştia,1.225 sunt internaţi la ATI.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 15 martie. Presiune mare la ATI, după ce aproape 3.000 de cazuri noi COVID în 24 de ore