Vești bune pentru români! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul: „2024 este anul fără impozite și taxe”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vine cu noi vești bune pentru români și anunță că 2024 este anul fără taxe și impozite. Oficialul a subliniat luni seară că noile măsuri fiscale se vor lua, cel mai porbabil, în prima jumătate a anului 2025.

26 feb. 2024, 21:30
Vești bune pentru români! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul: „2024 este anul fără impozite și taxe”
Vești bune pentru români! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Vești bune pentru români! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul. Marcel Boloș a afirmat că cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru că include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor

Citește și De câți ani are nevoie România pentru a reduce deficitul bugetar. Anunțul făcut de Marcel Boloș: „Este un subiect sensibil în ţara noastră”

Vești bune pentru români! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

„Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru că include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor. Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”, a declarat Marcel Boloș la Jurnalul de Seară, de la Digi24.

Ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că recomandările Băncii Mondiale se înscriu pe linia a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă.

„Recomandările Băncii Mondiale se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă. E prematur de spus care va fi linia de urmat pentru noua politică fiscală a României, dar e o realitate că avem contribuțiile de muncă exagerat de mari și trebuie să facem și mai atractivă politica de resurse umane a României. Pe de altă parte, este nevoie de reechilibrare între impozitarea consumului, capitalului și a forței de muncă pentru a lăsa loc liber pentru ajustările la contribuțiile asupra muncii, care ar crea o supapă și un răgaz pentru mediul de afaceri, care cred că s-ar bucura”, a mai adăugat Boloș.

Cât despre impozitul progresiv, ministrul Boloș a transmis că este o luptă doctrinală.

„E o lupta doctrinală în ceea ce privește impozitul progresiv. Face sens când populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Marcel Boloș a vorbit și despre cota unică și ce se va întâmpla cu aceasta în 2024.

„Am beneficiat cu toții de cota unică, am văzut că are această neutralitate în ceea ce privește munca și ca și factor de impulsionare fiscal și ca modalitate de a impulsiona forța de muncă, totuși, așa cum am precizat, cota unică e cea de care am beneficiat și ne-o dorim cu toții. PNL a și precizat că este linie roșie pentru ce înseamnă cotă unică și o susține în continuare. E prematur de spus dacă va fi și în 2025”, a transmis  Marcel Boloș.

Citește și Rafila dă vina pe Boloș pentru impozitarea concediilor medicale: Propunerea a venit de la Ministerul Finanţelor, domnul Boloş a avut un punct de vedere de finanţist