Veşti bune pentru români. Noi creşteri de salarii şi pensii din 2023. Ciolacu: „Trebuie să intrăm într-o normalitate”

Salariul minim pe economie şi pensiile vor creşte din 2023. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că în coaliţie urmează să se stabilească cât mai curând nivelul acestor majorări.

06 oct. 2022, 13:16
Veşti bune pentru români. Noi creşteri de salarii şi pensii din 2023. Ciolacu: „Trebuie să intrăm într-o normalitate”

Coaliţia de guvernare a stabilit majorarea salariilor şi a pensiilor de anul viitor. „Din punctul meu de vedere, ele (salariile – n.r.) trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene. Este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în UE şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone, trebuie să intervenim şi, până la urmă, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă, trebuie să intrăm într-o normalitate”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Contradicţii în coaliţia de guvernare în privinţa creşterii taxelor locale: „La anul nu se măreşte nicio taxă”

Întrebat dacă vor creşte pensiile de la 1 ianuarie, Ciolacu a spus: „Important este că am hotărât că va creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile, sunt ferm convins, după anumite discuţii, şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că, împreună cu prim-ministrul şi cu responsabilii din ministere, noi nu am avut întâlniri. Am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi de următoarea rectificare bugetară şi vorbim despre viitorul buget pe anul 2023”.

Citeşte şi: Cum se schimbă ordonanţa privind compensarea facturilor la energie. Ciolacu: Important este ca modificările să fie cele așteptate de români

„În acest moment, este pentru prima oară de la Revoluţie când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare şi a statului român, dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt pentru majorări nu am stabilit în coaliţie în acest moment, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru. Acum doi ani nu a existat nicio majorare”, a adăugat Marcel Ciolacu.