Cum se schimbă ordonanţa privind compensarea facturilor la energie. Ciolacu: Important este ca modificările să fie cele așteptate de români

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat că, prin faptul că PSD se află în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie, populaţie şi companii reprezintă 6% din PIB, de 3 ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu. Liderul PSD a mai arătat că liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi, iar dacă am merge pe sloganuri de genul “trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile”, vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea.

06 oct. 2022, 12:34
Cum se schimbă ordonanţa privind compensarea facturilor la energie. Ciolacu: Important este ca modificările să fie cele așteptate de români

”Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România. Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică numite Investiţii şi Consum. Investiţii mai mari înseamnă producţie mai mare – locuri de muncă mai multe – creştere economică”, a declarat preşedintele PSD la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

Citeşte şi: Românii reduc consumul de energie de teama facturilor

Preşedintele PSD consideră că „liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi”.

”Noi considerăm că în asemenea momente trebuie să intervină statul. Şi de aceea am plafonat preţurile la gaze şi energie, atât pentru populaţie, cât şi pentru IMM-uri! În toate momentele de criză sau recesiune, din istoria îndepărtată şi până la Marea Criză din perioadă interbelică sau, mai recent, în criza din 2008-2012 şi în situaţia actuală, soluţia structurală este una singură: investiţiile publice. Investiţiile publice, investiţiile făcute de stat în infrastructură, dar şi în oameni şi companii româneşti, în capitalul uman al României”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Facturile uriașe la energie și neplata lor îi poate lăsa pe români fără locuință. Avocatul Cuculis: „Vă pot arunca în stradă. Pare ireal, e bine să vă atrag atenția”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că Parlamentul nu se grăbește cu modificarea OUG pe energie și că e mai important ca legea să fie corectă și completă, decât să fie emisă rapid.

„Important este nu când e gata, ci ca modificările din Parlament să fie cele așteptate de români. Eu repet, nu intru pe formule de calcul și nu am văzut acest dialog. Ea este în aplicare. Sunt unele scăpări pe care le-am discutat și ni le-am asumat cu toții. Părerea mea este ca statul român trebuie să discute cu producătorii despre pierderi”, a mai spus Ciolacu.