Veşti bune pentru români. Sezonul turistic, la un pas de a se redeschide de la 1 mai, în ţara noastră. Cum vom putea călători în Grecia!

Claudiu Năsui susţine faptul ca sezonul turistic din România e la un pas să se deschidă la 1 mai, dar că acest lucru depinde de evoluţia epidemiologică, ţara noastră aflându-se în valul trei al pandemiei.

18 mart. 2021, 19:52
Veşti bune pentru români. Sezonul turistic, la un pas de a se redeschide de la 1 mai, în ţara noastră. Cum vom putea călători în Grecia!

Veşti bune pentru români. Potrivit ministrului, momentan, se discută despre un mecanism prin care statele să poată recunoaşte reciproc documentele care să permită călătoria – certificatul de vaccinare, testul negativ sau testul de anticorpi, transmite Digi24.

Veşti bune pentru români. Sezonul turistic, la un pas de a se redeschide de la 1 mai, în ţara noastră. Cum vom putea călători în Grecia!

„Este vorba despre un mecanism prin care statele să poată recunoaşte reciproc aceste documente şi să nu mai trebuiască să facem formalităţi sau să întârzie oamenii la graniţă, mai ales pe partea de turism. Şi pe partea de turism care pleacă, dar şi care vine din unele state, lucru care ar ajuta foarte mult industria.”, a transmis Claudiu Năsui.

”Ce vrem să facem deocamdată e o recunoaştere bilaterală a documentelor, să fie mai uşor să treci, să arăţi documentele că ai fost vaccinat, că ai test negativ sau de anticorpi. Nu e discriminare, nu se adresează doar celor vaccinaţi. Cineva care n-a fost la vaccinare, poate a avut deja Covid sau are test negativ şi n-are o problemă să circule”, a spus ministrul.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat că hotelurile vor fi pregătite să deschidă de 1 mai, dacă nu se întâmplă nimic mai dramatic.

Vaccinul anti-covid i-a făcut pe români să se gândească deja la vacanţă. De la începutul lunii ianuarie peste 14.000 de persoane au achiziţionat deja pachete turistice în staţiunile de la Marea Neagră.

Potrivit datelor portalului litoralulromânesc.ro, de la începutul lunii ianuarie 2021 peste 14.000 de români au achiziţionat deja pachete turistice în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare faţă de luna noiembrie 2020.

„Optimismului generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privinţa evoluţiei pandemiei şi a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice – în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, a declarat Ionuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Spania vrea să folosească din luna mai paşaportul de vaccinare. Anunţul a fost făcut de ministrul Turismului de la Madrid