Veşti bune pentru România: Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi ridicat

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că MCV va fi ridicat în cursul mandatului acestei Comisii, în vreme ce premierul Dacian Cioloş a replicat că speră că România nu va trebui să aştepte până în ultimul an pentru ca acest lucru să se întâmple.

RomaniaTV.net
15 feb. 2016, 17:42
Veşti bune pentru România: Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi ridicat

În declaraţiile susţinute după întrevederea dintre cei doi oficiali, preşedintele Comisiei Europene s-a declarat convins de progresele pe care România le-a făcut în privinţa aspectelor care intră sub incidenţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

”În timpul avestui mandat, acestei Comisii, vom pune capăt mecanismului de cooperare şi verificare care vizează România şi Bulgaria. Este evident că acest mecanism şi-a îndeplinit scopul, s-a rezolvat problema implementării sale, trebuie să trecem mai departe. În orice caz, voi face tot ce pot, sunt convins de progresele adevărate pe care România le-a făcut, pentru accelera acest proces. Sunt foarte mulţumit de noul Guvern român”, a spus Jean-Claude Juncker în cadrul conferinţei de presă pe care susţinut-o luni, la Bruxelles, împreună cu premierul Dacian Cioloş, informează Mediafax.

La rândul său, premierul român şi-a exprimat speranţa că monitorizarea României va înceta cât mai repede. „Domnul preşedinte a spus că în cursul mandatului acestei Comisii se poate să fie finalizat acest mecanism, dar eu sper să nu trebuiască să aşteptăm ultimul an al mandatului acestei Comisii pentru a găsi o soluţie la aceasta”, a replicat Cioloş.

Citeşte şi Şefa ÎCCJ, Livia Stanciu: Raportul MCV remarcă progresele Înaltei Curţi în unificarea jurisprudenţei

El a subliniat că finalizarea MCV nu înseamnă finalizarea luptei împotriva corupţiei. ”Nu înseamnă că în România nu trebuie să continuăm cu lupta împotriva corupţiei şi cu consolidarea a ceea ce s-a făcut până acum, dar consider că există suficientă maturitate în România ca acest proces să fie integrat şi internalizat în mecanismele pe care Guvernul, sistemul judiciar, Parlamentul le pot avea în vedere”, a afirmat primul-ministru.

Premierul Dacian Cioloş se află luni şi marţi într-o vizită la Bruxelles, având programate mai multe întâlniri cu oficiali UE.


loading...
Partenerii noștri