Veşti bune pentru românii cu credite ipotecare. Pot cere conversia împrumutului în altă valută

O nouă lege le permite românilor cu credite ipotecare să ceară conversia împrumutului în altă valută, ori de câte ori se constată o depreciere mai mare de 20%. În plus, oamenii vor scăpa de recuperatorii care îi hărţuiau.

15 sept. 2016, 15:08
Veşti bune pentru românii cu credite ipotecare. Pot cere conversia împrumutului în altă valută

Odată cu această ordonanţă de urgenţă, clientul va putea să-şi convertească împrumutul, oricând pe parcursul derulării acestuia. Conversia se face la valoarea cursului de schimb a Băncii Naţionale din ziua solicitării.

Clientul poate solicita de fiecare dată o conversie, iar banca este obligată să o accepte, când se ajunge la acest prag. Conversia trebuie să se realizeze în aşa fel încât consumatorul să beneficieze de reduceri de dobândă sau comisioane, care cumulate să conducă la o reducere a ratei creditului cu minimum 10%.

Sunt impuse reguli şi pentru firmele de recuperări, care nu vor mai putea să-i execute silit pe datornici. Nu vor mai putea nici să-i caute la serviciu, să le lase în uşă avertismente ori să-i sune după ora 20.00.

Citeşte şi Se schimbă regulile de acordare a creditelor ipotecare: comisioanele NU vor mai fi majorate, moneda de împrumut poate fi schimbată