Veşti bune pentru şoferii care vor să-şi schimbe maşina. Măsura a intrat în vigoare de azi

În contextul pandemieie de COVID-19, autorităţile vine cu noi facilităţi pentru românii care vor să-şi schimbe maşina. Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, anumite taxe vor putea fi achitat online începând de astăzi.

16 sept. 2021, 15:51
Veşti bune pentru şoferii care vor să-şi schimbe maşina. Măsura a intrat în vigoare de azi

Veşti bune pentru şoferii care vor să-şi schimbe maşina. Persoanele care trebuie să achite contravaloarea plăcuţelor cu număr de înmatriculare sau doresc păstrarea numerelor de înmatriculare o vor putea face online, de joi, prin intermediul platformei www.ghişeul.ro.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că, începând de joi, vor putea fi efectuate plăţi electronice şi pentru achitarea contravalorii plăcuţelor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferenţial şi păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului, se arată într-un comunicat al DRPCIV.

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Noi amenzi usturătoare pentru şoferii care fac asta în trafic

Veşti bune pentru şoferii care vor să-şi schimbe maşina. Măsura a intrat în vigoare de azi

Plata se poate efectua, fără autentificare, accesând site-ul www.ghişeul.ro şi utilizând un card bancar valid.

„Foarte important – pentru tranzacţile efectuate prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – dovada plăţii este obligatorie! Confirmarea plăţii se va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră. Vă rugăm acordaţi atenţie sporită la introducerea adresei de e-mail”, arată sursa citată.

În prezent, prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro se pot efectua plăţile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie.

Citeşte şi: Sancţiuni dure pentru şoferi: pentru ce rămâi 120 de zile fără permis