Veşti bune pentru tineri: Împrumut BDCE de 175 de milioane de euro pentru construcţia de locuinţe ANL

Guvernul a decis, joi, că România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construcţia, renovarea sau modernizarea unui număr de aproximativ 6990 de locuinţe pentru persoane sau familii tinere din România, destinate închirierii.

16 iun. 2016, 14:07
Veşti bune pentru tineri: Împrumut BDCE de 175 de milioane de euro pentru construcţia de locuinţe ANL

Guvernul propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane şi familii tinere, ale căror venituri  nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă, informează Guvernul.

Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro,  şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Dezvoltării va realiza acest proiect prin ANL, desemnată agenţie de implementare a Proiectului, căreia i se va delega întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea proiectului şi utilizarea sumelor alocate acestuia.

”Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa 5 ani, 2016-2020, beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe şi vor fi selectaţi de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe.

Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de maximum 5 ani şi va fi acordat în condiţii avantajoase de piaţă pentru România.


loading...