Veşti bune pentru turism: România a fost vizitată de 12,8% mai mulţi străini, anul trecut

Veşti bune pentru turismul românesc! Anul trecut a crescut numărul străinilor care şi-au petrecut vacanţele în România. Şi numărul turiştilor români care şi-au făcut concediul în ţară a crescut în 2011.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 06:41
Veşti bune pentru turism: România a fost vizitată de 12,8% mai mulţi străini, anul trecut

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, România a atras, anul trecut, cu 16,9% mai mulţi turişti români şi cu 12,8% mai mulţi turişti străini faţă de anul precedent.

Cei mai mulţi turişti străini au venit din Italia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Datele Ministerului Turismului arată că Delta Dunării este locaţia favorită a turiştilor străini. Printre preferinţele acestora se mai află şi staţiunile balneare, oraşele de reşedinţă mari şi staţiunile montane. Pentru fiecare dintre acestea, afluxul turiştilor străini a crescut anul trecut, comparativ cu 2010.

Turiştii români au ales Bucureştiul ca principală destinaţie de vacanţă. Pe următoarele locuri, în preferinţele acestora s-au situat staţiunile balneare, oraşele mari şi staţiunile de la munte.

Potrivit Ministerului Turismului, în fiecare lună a anului trecut s-au înregistrat creşteri faţă de lunile corespunzătoare ale anului 2010. O evoluţie spectaculoasă a fost observată în pe perioada verii şi mai ales în luna august.