Veşti bune pentru turişti. Îşi vor primi banii înapoi dacă îşi anulează sejurul pe litoralul românesc din cauza coronavirusului

Începând de anul viitor, turiştii îşi pot asigura concediul pe litoralul românesc împotriva coronavirusului. Dacă îşi vor anula sejurul pentru că se îmbolnăvesc de COVID sau vor fi nevoiţi să stea în carantină, îşi vor primi banii înapoi.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 08:49
Veşti bune pentru turişti. Îşi vor primi banii înapoi dacă îşi anulează sejurul pe litoralul românesc din cauza coronavirusului

„Am constatat în acest an că unii români au renunţat să rezerve sejururi la mare de teamă că, în cazul nefericit al infectării cu COVID-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiţi să renunţe la vacanţe şi vor pierde banii. Din acest motiv şi, în plus, pentru că nu ne dorim ca unii turişti să lase rezervarea vacanţei din vara următoare pe ultimul moment şi să piardă, astfel, reducerile Early Booking, aducem în premieră pentru turismul intern o asigurare împotriva COVID-19, prin care persoanele care vor fi nevoite să renunţe la vacanţe din cauza pandemiei îşi vor putea primi înapoi avansurile achitate”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

În situaţia în care turistul este înştiinţat pe durata călătoriei că soţia/soţul sau o rudă de gradul întâi s-‐a îmbolnăvit şi viaţa îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu COVID-19, asiguratorul îi va acorda sprijin pentru întoarcerea acasă şi îi va rambursa costurile aferente acestei călătorii.

„Practic, în toate aceste situaţii, turistul îşi poate anula sejurul şi îşi poate recupera banii plătiţi ca avans. Valoarea asigurării este în funcţie de valoarea sejurului, dar nu depăşeşte câteva procente din costul total al sejurului. În felul acesta, turistul poate beneficia de reduceri de până la 50% făcând rezervare Early Booking”, a adăugat Ionuţ Nedea, potrivit Mediafax. .

Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanţă.

Citeşte şi LITORALUL PENTRU TOŢI 2020. Cazare de la 45 de lei pe noapte, se primesc şi VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020