VEŞTI BUNE: România a IEŞIT din recesiune în trimestrul al treilea, potrivit estimărilor Comisiei Europene

Economia românească a înregistrat, în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul al doilea, o creştere de 1%, după două trimestre consecutive de scădere a Produsului Intern Brut, ceea ce înseamnă că România a ieşit din recesiune, potrivit previziunilor de toamnă publicate marţi de Comisia Europeană.

04 nov. 2014, 16:27
VEŞTI BUNE: România a IEŞIT din recesiune în trimestrul al treilea, potrivit estimărilor Comisiei Europene

PIB-ul al României a crescut cu 1% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul anterior, ceea ce înseamnă că România a ieşit din recesiunea în care a intrat la jumătatea anului, potrivit estimărilor Comisiei Europene (CE).

În ritm anual, Executivul comunitar estimează că în perioada iulie-septembrie 2014 economia românească a înregistrat o creştere de 1,1%. Primele date oficiale de la Institutul Naţional de Statistică privind evoluţia PIB-ului în trimestrul al treilea urmează să fie publicate în data de 14 noiembrie.

De asemenea, pentru ultimele trei luni ale acestui an, Comisia Europeană estimează că România va înregistra o creştere economică de 1,6% atât comparativ cu trimestrul precedent cât şi în ritm anual. În plus, Executivul comunitar prognozează că şi în 2015 va continua creşterea economiei româneşti, chiar dacă este vorba de o creştere mai mică de 0,5% în fiecare trimestru comparativ cu trimestrul precedent.

Pe ansamblu, Comisia Europeană (CE) a revizuit, marţi, în scădere previziunile privind creşterea economică a României în 2014 şi 2015, estimate la 2% şi respectiv 2,4%, faţă de 2,5% în 2014 şi 2,6% în 2015, cum prognozase în mai.