Veşti bune: Vremea devine frumoasă. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele trei zile aduc o vreme potrivită de primăvară, cu temperaturi de până la 16 grade. Partea mai puţin bună este că cerul va continua să fie acoperit de nori.

RomaniaTV.net
09 apr. 2013, 14:59
Veşti bune: Vremea devine frumoasă. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, vremea continuă să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în sud şi în est, iar valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii aprilie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade pe litoral şi în nord-vestul ţării şi 18 grade în Lunca Dunării. Norii vor domina cerul şi doar răzleţ mai răzbat câteva raze de soare, în schimb plouă în majoritatea regiunilor, iar pe arii restrânse în jumătatea de vest a teritoriului se pot cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp. În plus, în zonele joase dimineaţa izolat va fi ceaţă. În zona înaltă de munte vor mai fi lapoviţe sau ninsori. Vântul este mai sprinten la munte, dar şi prin est şi în sud-est, iar la începutul zilei şi în extremitatea de vest.

Termometrele mai câştigă câteva grade miercuri în Capitală, unde meteorologii anunţă o maximă de aproximativ 15 grade în ciuda norilor care acoperă cerul şi a ploii. Şi vântul îşi face puţin simţită prezenţa.

Citeşte şi Vremea se încălzeşte, dar nu vom scăpa de ploi. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Joi, se mai încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 grade pe litoral şi 20 de grade în sud-vest. Soarele preia controlul asupra cerului, mai puţin în jumătatea de est unde mai sunt prezenţi câţiva nori şi local va ploua. În celelate zone doar trecător îşi mai pot face apariţia câteva ploi slabe, de scurtă durată, iar vântul adie uşor.

În prima parte a zilei de joi pe cerul Capitalei mai rămân câţiva nori ce mai scutură ploi, apoi norii se risipesc şi se arată soarele. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Vineri, vremea schimbă foaia. Va fi o zi însorită şi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Dimineaţa, în zonele joase, mai ales din regiunile extracarpatice, pe alocuri va fi ceaţă dimineaţa, iar spre seara, în schimb, se înmulţesc norii în vest şi nord-vest, însă abia noaptea începe să plouă. Vântul prinde putere în regiunile vestice. Maximele termice vor pleca de la 11 grade pe litoral şi în Deltă şi ajung la 22 de grade în Lunca Dunării.

Bucureştenii vor avea parte vineri de o vreme caldă. Soarele domină cerul, dar din când în când apar şi câţiva nori de decor. Vântul este liniştit, iar termometrele strâng în orele amiezii în jur de 20 de grade.

Prima zi a weekendului va aduce o vreme caldă, dar în general instabilă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 22 de grade, iar norii impart cerul cu soarele şi, în cea mai mare parte a ţării, vor fi ploi, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Ploile rămân de interes pentru zona ţării noastre şi pe parcursul zilei de duminică, în schimb începutul săptămânii viitoare va aduce o ameliorare a vremii sub aspectul precipitaţiilor.