Vești excelente pentru două milioane de români! Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023 salariul minim va fi de 3.000 de lei pe lună, faţă de 2.550 lei cât este în prezent, iar de această de această majorare vor beneficia aproximativ 2,2 milioane de români.

30 dec. 2022, 08:48
Vești excelente pentru două milioane de români! Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie 2023
Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie 2023

Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie 2023. După lungi dezbateri și promisiuni, Guvernul a adoptat în cele din urmă majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2023. Astfel, începând de anul viitor aproximativ 2,2 milioane de români vor avea salariile majorate de la 2.550 lei cât este în prezent, la 3.000 de lei.

Citește și Ministrul Muncii a explicat în premieră, la RTV, punct cu punct, cât de mult cresc pensiile, din 2023. Salariul minim, alocațiile, indemnizațiile pentru veterani, văduve și persoanele cu handicap vor fi majorate | EXCLUSIV (VIDEO)

Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani pe card de la 1 ianuarie 2023

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră”, scrie în proiectul de lege adoptat de Executiv.

Mai mult, Guvernul a hotărât ca pentru lucrătorii care în 2023 vor avea salariul minim de 3.000 de lei, angajatorii să plătească taxe salariale ca pentru 2.800 de lei, însă a impus anumite condiții. Astfel, pentru 200 de lei din salariul minim pe țară nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale.

Totodată, a fost stabilit majorarea salariului minim brut diferențiat din domeniul construcțiilor – de la 3.000 la 4.000 de lei, iar pentru domeniul agroalimentar, salariul minim rămâne anul viitor tot de 3.000 de lei.

„Prin derogare (…), începând cu data de 1 ianuarie 2023 pentru domeniul construcțiilor, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, la suma de 4.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 24,194 lei/oră”, se arată în actul normativ.

Potrivit Ministerului Muncii, salariul minim brut pe ţară se va majora, anul în 2023  cu 17,6%, iar de majorarea salariului de bază minim la 3.000 de lei vor beneficia aproximativ 2,2 milioane de salariați.

Tariful orar va fi de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună. Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2023 s-a făcut prin negociere şi acordul comun al Guvernului, reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit.

”Trebuie menționat că prima obligație, cea de a modifica salariul minim, trebuie să se facă printr-un act adițional la contractul individual de muncă (CIM). Așa cum a fost stabilit prin HG 1.447/2022, salariul minim în 2023 va fi de 3.000 lei, ceea ce înseamnă că tuturor salariaților care au un salariu de bază mai mic de atât trebuie să li se majoreze salariul.

Codul muncii stipulează că „orice modificare (…) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiționat la contract, anterior producerii modificării, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege”, ceea ce înseamnă că dacă de la 1 ianuarie 2023 salariul minim se va modifica, schimbarea formală trebuie făcută până cel târziu 31 decembrie 2022 (poate fi oricând mai devreme).

Deși o decizie internă colectivă ar fi suficientă pentru creșterea salariilor celor plătiți cu minimul brut pe țară, preferabilă ar fi încheierea de acte adiționale la CIM-urile lor”, a declarat Mihai Anghel, Managing Associate la Țuca Zbârcea & Asociații, potrivit capital.ro.

El a mai adăugat „Strict din perspectiva legii, pentru înregistrarea noului salariu în [Revisal] nu este nevoie de încheierea unor acte adiționale la contractele de muncă, fiind suficientă o decizie internă a angajatorului în acest sens. Cu toate acestea, recomandarea noastră ar fi ca și în această situație să se încheie acte adiționale la contractele de muncă”.

Angajatorii trebuie să aibă grijă pentru că dacă pentru această primă obligație privind majorarea salariului minim brut mai au aproximativ trei săptămâni la dispoziție, pentru cea de-a doua vor avea timp până la finalul lunii ianuarie 2023.

Citește și Raiffeisen Bank, mesaj disperat după ce a început boicotul companiilor austriece din România! Peste două milioane de români au conturi la banca din Austria! Mesajul ireal!