Veşti EXCELENTE pentru personalul medical! Se vor putea pensiona mai devreme!

Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 17:21 // Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 17:21 // Sursa: romaniatv.net

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalităţi, potrivit unei propuneri legislative privind sistemul unitar de pensii publice care a trecut tacit de Senat miercuri.

Senatorii au adoptat tacit o inițiativă legislativă de modificare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede acordarea dreptului de pensionare la cerere, fără penalități, a personalului medico-sanitar.

Potrivit proiectului, iniţiat de deputatul PSD Corneliu-Florin Buicu, personalul medico-sanitar pensionat în aceste condiţii nu va putea fi încadrat în unităţile sanitare publice, ci numai în unităţile sanitare private.

În document se menţionează "importanţa protejării actului medical şi a pacientului, în contextul în care problem securităţii şi sănătăţii în muncă pentru personalul medico-sanitar se impune tot mai mult în ultimii ani, actualitatea fiind determinată de numărul mare de factori de risc în activitatea cadrelor medicale, care favorizează apariţia timpurie a unor boli profesionale în rândul personalului, chiar a deceselor".

Astfel, este menţionat gradul înalt de uzură fizică şi psihică a cadrelor medicale care fac gărzi în special, pe diferite specialităţi medicale şi chirurgicale, la care se adaugă activităţile suplimentare obligatorii în sistemul de sănătate pentru asigurarea continuităţii actului medical. În consecinţă, iniţiatorul modificării legislative propune introducerea paragrafului 52, la grupe de muncă, referitor la "activitatea desfășurată de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, stabilite prin hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Sănătății".

Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Veste bună pentru medici! S-ar putea pensiona anticipat, la cerere, fără penalităţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H