Veşti importante pentru şoferi! Se schimbă radical regulile RCA

Se schimbă radical regulile RCA. Perioada de valabilitate a poliței devine doar de 3, 6 sau 12 luni, iar termenele de plată pentru daune sunt de 30 de zile. O problemă este reprezentata de valoarea orei de manoperă pentru reparații. 

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 11:08
Veşti importante pentru şoferi! Se schimbă radical regulile RCA

Comisia de industrii a venit cu un amendament care propune ca poliţa RCA să poată fi încheiată doar pe 3, 6 sau 12 luni, nu pe orice perioadă multiplu de o lună, cum este în prezent. Prevederea care a generat cele mai multe discuţii între service-uri şi asiguratori este legată de ora de manoperă practicată de service-uri la nivelul unităţilor reparatoare de reprezentantă. Specialiştii spun că este singura formulă care poate stopa abuzurile.

Citeşte şi: COD RUTIER 2020. Dacă nu ai 10 clase, nu poţi obţine permis de conducere. Ce reguli se schimbă de la 1 iulie

Amendamentul spune clar că, deşi poate fi stabilită de către service-uri, valoarea orei de manoperă nu poate depăşi valoarea practicată de reprezentanța brandului de automobil ce urmează a fi reparat. Sunt şi termene mai strânse pentru plata daunelor. Astfel, asigurătorul este obligat fie să transmită o ofertă de despăgubire fie să transmită un refuz motivat al despăgubirii în termen de 30 de la vizarea daunei.